Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Εκδηλώσεις Παλαιότερων Ετών

2016 Χορεύω Άρα Επικοινωνώ

DANCING TO CONNECT… ή αλλιώς  ΧΟΡΕΥΩ, ΑΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ

Δεκαέξι μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου μας, κατά το σχολικό έτος 2015-16, συνεργάστηκαν με το ίδρυμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και πήραν μέρος στο Πρόγραμμα Χορού «DancingtoConnect» ή αλλιώς «Χορεύω, άρα Επικοινωνώ».

Οι μαθητές, για είκοσι συνεχόμενες ημέρες και για τρεισήμισι ώρες την ημέρα, -οι περισσότεροι χωρίς προηγούμενη επαφή με τον χορό-, με την καθοδήγηση των επαγγελματιών χορευτών Μάρθας Πασσακοπούλου, Ηλία Χατζηγεωργίου και τη στήριξη και οργάνωση της υπεύθυνης καθηγήτριας του Προγράμματος Σταυρούλας Ζιαζοπούλου, ξεκίνησαν από απλά βήματα χορού και δημιούργησαν μία ολοκαίνουρια απαιτητική χορογραφία.

Στις 20 Μαρτίου, οι μαθητές χόρεψαν, μαζί με άλλα εννιά σχολεία της Αθήνας και των Τρικάλων, στην Παράσταση που δόθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Η Παράσταση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές απόλαυσαν την εμπειρία αυτή, ανακαλύπτοντας ικανότητες, επικοινωνώντας με μαθητές άλλων σχολείων, δείχνοντας επαγγελματική συνέπεια και υπευθυνότητα και βέβαια απολαμβάνοντας την επιβράβευση των δασκάλων χορού, των καθηγητών τους και των συμμαθητών τους.

Είμαστε βέβαιοι πως ο χορός θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής τους…

Ζιαζοπούλου Σταυρούλα, Φιλόλογος

Διεύθυνση: Μαρασλή 10 & Σουηδίας, Αθήνα 10676  -  Τηλέφωνο: 2107247387  -  E-mail: mail@26lyk-athin.att.sch.gr