Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Διδακτική Επίσκεψη στους Ναυπηγούς-Μηχανολόγους και στους Ηλεκτρολόγους (ΗΜΜΥ) του Ε.Μ.Π.

Στις 20 Νοεμβρίου 2023 μαθητές Θετικού Προσανατολισμού από τη Β Τάξης του σχολείου μας ξεναγήθηκαν στη Σχολή Nαυπηγών-Μηχανολόγων Μηχανικών, από τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Προυσαλίδη και στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Ιωάννη Γκόνο, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μου. Υπεύθυνος για την οργάνωση της διδακτικής επίσκεψης ήταν ο Φυσικός κ. Λάζαρος Αβραμίδης και συνόδευσαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αικατερίνη Ρήγα και η Φιλόλογος κ. Αφροδίτη Δαφέρμου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν σχετικά με το επάγγελμα του Ναυπηγού-Μηχανολόγου Μηχανικού, τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Ο Αγαπητός Καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Ιωάννης Προυσαλίδης με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη προς τους μαθητές, ακούραστα και υπομονετικά παρουσίασε με πολύ ωραίο και κατανοητό τρόπο όλες τις σχολές του Ε.Μ.Π., καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρνονται από την καθεμία. Στη συνέχεια απάντησε στις απορίες των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με τις προοπτικές, τις σπουδές (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές) που προσφέρονται σε ένα μελλοντικό μηχανικό.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και o καθηγητής κ. Ιωάννης Γκόνος και ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Χρήστος Χριστοδούλου τους ξενάγησαν και κατά ομάδες τους παρουσίασαν το πείραμα της ανάπτυξης ηλεκτρικού τόξου στην επιφάνεια του μονωτήρα.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους καθηγητές του Ε.Μ.Π. για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγών-Μηχανολόγων Μηχανικών και των

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (ΗΜΜΥ) στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και ευχόμαστε να δούμε τους μαθητές μας φοιτητές στο Ε.Μ.Π.

Διεύθυνση: Μαρασλή 10 & Σουηδίας, Αθήνα 10676  -  Τηλέφωνο: 2107247387  -  E-mail: mail@26lyk-athin.att.sch.gr